WAT IS EEN CONTENT KALENDER?

Een content kalender is een overzicht van een bepaalde periode waarin wordt vermeld wat, wanneer, waar, hoe en voor wie je met je bedrijf content gaat publiceren. Content voor social media, voor op je eigen website, in je e-mails … het maakt niet uit.

Op de content kalender zie je precies wat je wanneer gaat plaatsen. Zodat je niet vergeet dat je nog een leuke blog over Pasen moet schrijven of Pins moet maken voor je nieuwe blog.

Je hebt verschillende mogelijkheden om je content in te plannen zoals:

Content inplannen met WordPress

Veel bedrijven gebruiken WordPress als CMS systeem. Je hebt niet direct een duidelijk overzicht in de vorm van een content planner, maar het is wel een makkelijke manier om blogs of artikelen in te plannen. Je schrijft het artikel en geeft hier een publicatiedatum aan die in de toekomst ligt. Op deze manier kun je net zoveel blogs of artikelen inplannen als je zelf wil. Dus mocht je een keer veel tijd hebben om te schrijven, dan kan je alvast wat artikelen schrijven en deze later inplannen. Ook met vakanties is het handig om alvast van te voren wat blogs in te plannen.

Content plannen en plaatsen op social media met Hootsuite

Wil je vooral content op social media inplannen en plaatsen, dan is Hootsuite wellicht iets voor jou. Met de gratis versie kun je op drie verschillende social media kanalen je berichten inplannen, plaatsen en analyseren. Je plaatst van tevoren een bericht en maakt de content planner duidelijk dat deze op een later tijdstip moet worden gepubliceerd. Dit bespaart je veel tijd. De gratis versie is uiteraard niet zo uitgebreid als de professionele versie, maar daar betaal je dan ook voor.

Tailwind:

Een hele populaire tool om je Pinterest Pins in te plannen is de betaalde tool Tailwind. Het heeft een Planner, het heeft groepen waarin je je pins kan delen (Tribes) en geweldige statistieken. Zelfs betere statistieken dan Pinterest.

De statistieken van Pinterest gaan in op hoe vaak je pins getoond worden en wie je publiek is, maar je kunt niet in één oogopslag zien of je account het deze week beter doet dan de vorige.

Met de planner kan je pins inplannen zodat je niet alles handmatig hoeft te doen. Het is ook handig wanneer je 1 pin op verschillende borden wilt laten terugkomen, je kan deze dan in één keer inplannen en met een interval plaatsen.

De Canva Content planner:

Niet alleen kun je met Canva de mooiste ontwerpen maken, maar Canva heeft ook een superhandige, ‘Content Planner’ uitgebracht waarmee je heel snel en gemakkelijk content kan inplannen, publiceren en ook creëren. De ‘Canva Content Planner’ bespaart je tijd en heeft meteen een handig overzicht. Je koppelt je Social Media kanaal, bijvoorbeeld Pinterest aan Canva.

Zodra je bent ingelogd en aangemeld in Pinterest, komen automatisch jouw Pinterest borden naar voren. Kies het juiste Pinterest bord waar jij de post op wilt delen.

Je kunt je pin meteen publiceren, maar ook inplannen voor een andere dag. Superhandig!!

 

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen?
Hoi!
Heb je een vraag?