Met Canva kun jij zelf de mooiste grafische ontwerpen maken. Canva is heel uitgebreid en je kunt er enorm veel mee! Je kunt heel eenvoudig zelf de mooiste visuals ontwerpen voor jouw social media zoals Pinterest, Instagram en Facebook.

Ook kun je je eigen logo ontwerpen, flyers maken, presentaties vormgeven, uitnodigingen maken, je hebt legio mogelijkheden. Ik vind het echt een fantastisch programma!!

Hieronder geef ik je 6 tips voor het maken van een ontwerp:

MAAK EEN HUISSTIJL

Een huisstijl maken voor je bedrijf is een absolute must. Het bespaart je veel tijd, energie en geld om dit zelf te doen. Welke kleuren en lettertypes passen bij je bedrijf? Door je huisstijl vooraf te kiezen krijg je een compleet overzicht van alle elementen die je gebruikt voor je communicatie. Het is belangrijk om deze consistent door te voeren. Met Canva Pro kun je je merkmateriaal aanmaken en je eigen lettertypen en logo’s uploaden.

GEBRUIK FOTO’S VAN HOGE KWALITEIT

Gebruik foto’s van hoge kwaliteit. In Canva Pro kan je meer dan 75 miljoen premium stockfoto’s, video’s, audio en illustraties gratis gebruiken.

Uiteraard kan je ook foto’s gebruiken die je met je smartphone hebt gemaakt, maar zorg er dan voor dat ze van uitstekende kwaliteit zijn. Laat iemand kritisch meekijken.

VEREENVOUDIG

Maak het jezelf niet te moeilijk, gebruik niet te veel woorden op je flyer of Pinterest Pin. Zorg voor veel witruimte en rust. Als je je template te druk maakt met veel woorden, zinnen, te veel kleuren en foto’s dan is de kans groot dat mensen afhaken.

TUSSENRUIMTE

Heb je voldoende ruimte tussen je letters of staan ze te dicht op elkaar? Let er ook op dat je voldoende ruimte aan de zijkant laat. Ook aan de regelhoogte schenk je even wat aandacht. Staan je zinnen niet te dicht bij elkaar? Met wat afstand ertussen ziet je ontwerp er een stuk mooier uit.

VOEG CONTRAST TOE

Kijk of je ontwerp mooi oogt. Moet je wellicht wat extra contrast toevoegen? Licht op donker of is het juist mooier om donker op licht te doen? Of zet je lettertype eens op bold of italic? Ontdek zelf wat het beste oogt.

MAKKELIJK TE LEZEN LETTERTYPE

Is je lettertype duidelijk leesbaar of moeten mensen te veel moeite doen? Zorg er ook voor dat je niet meer dan 2 à 3 lettertypes gebruikt in je ontwerpen. Canva heeft heel veel keuze aan mooie lettertypes.

Je kunt Canva gratis gebruiken. Met de gratis versie heb je heel veel mogelijkheden zoals:

 • Meer dan 250.000 gratis sjablonen
 • Meer dan 100 ontwerptypen (berichten voor social media, presentaties, brieven en meer)
 • Honderdduizenden gratis foto’s en graphics
 • 5 GB aan cloudopslag

Zelf heb ik gekozen voor de betaalde versie. Deze biedt namelijk nog veel meer mogelijkheden, zoals:

 • Je kunt je eigen merkmateriaal aanmaken en je eigen lettertypen en logo’s uploaden
 • Je kunt met 1 klik het formaat van het ontwerp aanpassen
 • Je hebt de keuze uit meer dan 420.000 sjablonen
 • Je kunt gebruik maken van 75 miljoen premium stockfoto’s, video’s, audio en illustraties
 • Je kunt ontwerpen als sjabloon opslaan, zodat je hele team ze kan gebruiken
 • Je hebt maar liefst 100 GB aan cloudopslag
 • Bovendien kun je bij de betaalde versie je social media inplannen voor 7 platforms.

Je kunt Canva Pro 30 dagen Gratis proberen. Mocht het niet bevallen, dan kun je weer terug naar het gratis account.

 

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen?
Hoi!
Heb je een vraag?