Ik werk al een tijdje met veel plezier met de Divi-Builder van Elegant Themes. De Divi-Builder heeft ontzettend veel mogelijkheden en sinds 10 februari jl. hebben ze er weer een prachtige functie bijgekregen, namelijk “Divi’s Global Color System”. Hiermee kun je het kleurenschema van je hele website beheren vanuit de visual builder.

‘Global Colors’ heeft een nieuw dynamisch kleurensysteem waarmee je kleuren kunt maken en beheren op je hele website. Wanneer je een globale kleur wijzigt, worden alle elementen die die kleur gebruiken bijgewerkt. Dat betekent dat je het kleurenschema van je hele website vanaf één locatie kunt beheren terwijl je de bouwer gebruikt.

WERKWIJZE:

Wanneer je een kleurinstelling in Divi aanpast, zie je een nieuw tabblad ‘Globaal’ naast de bestaande kleurenpaletten ‘Opgeslagen’ en ‘Recent’.

Als je het globale tabblad opent, wordt je globale kleurenpalet weergegeven, zodat je ‘globale kleuren’ kunt beheren en toepassen.

Klik op het ‘pluspictogram’ om een nieuwe globale kleur aan je palet toe te voegen of klik op het ‘tandwielpictogram’ om bestaande kleuren te beheren.

Als je op een ‘globale kleur’ klikt, pas je die kleur toe op je element. Je kunt zien of een kleurinstelling een globale kleur heeft toegepast door te kijken naar de vorm van de kleurstaal. Globale kleuren zijn te zien aan hun unieke druppelvorm.

‘Globale kleuren’ zijn anders dan statisch opgeslagen kleuren omdat hun kleurwaarden dynamisch zijn en gekoppeld zijn tussen alle elementen die ze gebruiken.

Als je een ‘globale kleur’ wijzigt, veranderen alle elementen die die kleur op je hele website gebruiken ook.

HET KLEURENSCHEMA VAN JE HELE WEBSITE DIRECT BIJWERKEN

Zodra je website ‘globale kleuren’ gebruikt, kun je het kleurenschema van je website in slechts een paar klikken aanpassen. ‘Globale kleuren’ kunnen voor alles worden gebruikt, zoals:

  • Achtergronden
  • Knoppen
  • Tekst

Je kunt niet alleen nieuwe globale kleuren toevoegen, je kunt ook bestaande ‘globale kleuren’ bewerken. Wanneer een bestaande globale kleur wordt bijgewerkt, worden alle elementen die die ‘globale kleur’ gebruiken, ook bijgewerkt. Je kunt een Divi website met behulp van ‘globale kleuren’ in slechts een paar klikken veranderen in een hele andere website.

STATISCHE KLEUREN CONVERTEREN NAAR GLOBALE KLEUREN

Het bouwen van een nieuwe website met behulp van ‘globale kleuren’ is een geweldige tijdsbesparing, maar het is ook gemakkelijk om je bestaande website bij te werken door ‘globale kleuren’ te gebruiken.

Je kunt met de rechtermuisknop op een bestaande ‘statische kleur’ klikken en de optie ‘Verkapt tot globaal’ kiezen. Hiermee wordt de kleur automatisch toegevoegd aan je ‘globale kleurenpalet’ en wordt de algemene kleur toegepast op de actieve kleurinstelling.

Vervolgens kun je met het ‘Zoek & vervangsysteem’ van Divi heel makkelijk de ‘statische kleuren’ vervangen door ‘globale kleuren’. Zodra je pagina is geconverteerd naar ‘globale kleuren’, kun je het kleurenschema van de hele pagina wijzigen met behulp van het ‘algemene kleurenpalet’.

Ik ben heel enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid. Hopelijk jij ook!

Heb je hulp nodig bij het bouwen van je Divi-website of bij het aanpassen van pagina’s dan help ik je hier graag bij!!

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen?
Hoi!
Heb je een vraag?