Toen ik net met begon met ondernemen – in 2004 – maakte ik mijn facturen in Word en verstuurde deze per post. Op een gegeven moment ging ik de facturen steeds meer– in pdf-formaat – via e-mail versturen. Al mijn inkomsten en uitgaven hield ik bij in een Excel-formulier. In een ordner had ik al mijn inkomende en uitgaande facturen. Elk kwartaal deed ik zelf mijn omzetbelasting en 1 keer per jaar deed mijn boekhouder mijn jaaraangifte. Deze manier van boekhouden werkte voor mij prima.

LEREN BOEKHOUDEN

Inmiddels kwamen er steeds meer boekhoudsystemen op de markt en ben ik me toch maar eens gaan verdiepen in zo’n boekhoudprogramma. Uiteindelijk heb ik voor MoneyBird gekozen. Ik mocht het eerst een paar maanden gratis uitproberen om te bekijken of het me beviel.

Op de website kan je heel veel handige video instructies bekijken. Ook is er een uitgebreide kennisbank. Tevens worden er regelmatig gratis Webinars gegeven waar je je voor op kan geven.

VAN OFFERTE NAAR FACTUUR

Ik vind MoneyBird een heel fijn en handig boekhoudsysteem om mee te werken. Je moet er wel even de tijd voor nemen om alles door te nemen en instructiefilmpjes bekijken. Maar ik vind het ideaal voor het online versturen van offertes en facturen.

Je krijgt een aanvraag van een potentiële klant. Je maakt en verzendt de opgemaakte offerte in je eigen huisstijl naar deze persoon. Gaat men akkoord dan kan men de offerte online ondertekenen.

Zodra de offerte een opdracht wordt kan je deze offerte met een klik omtoveren tot een factuur. Alles gaat automatisch. Superfijn!

VOORDELEN MONEYBIRD

  • Je kan heel makkelijk je eigen huisstijl aan de offertes en facturen toevoegen, dit zorgt voor een professionele uitstraling.
  • Je hoeft zelf niet na te denken over factuurnummers, btw-berekeningen en totaalbedragen.
  • De factuur verzend je met één klik via e-mail, per post of via Peppol.
  • Je ziet in één oogopslag welke facturen nog open staan en welke facturen een herinnering nodig hebben.
  • Mocht een klant nog niet betaald hebben, dan krijgt hij/zij automatisch een betaalherinnering.
  • Je kan automatisch periodieke facturen versturen. Dat is heel handig voor klanten die in termijnen betalen of voor klanten met een maandelijks abonnement.
  • Automatisch bestanden kan je heel makkelijk meesturen met offertes, zoals een PDF met algemene voorwaarden.
  • MoneyBird kan je koppelen aan je zakelijke bankrekening.
  • Uren kan je heel eenvoudig registreren, zowel de uren die je factureert aan je klant als niet-declarabele uren. Op deze manier kan je ook precies zien of je aan het uren-criterium voldoet.
  • Je hebt overzichtelijke financiële overzichten zoals de balans en de resultatenrekening. Zo zie je precies hoe je bedrijf ervoor staat!

Ik vind het echt super prettig werken met MoneyBird. Als je bij MoneyBird een gratis account afneemt mag je het 60 dagen gratis proberen.

Via deze link mag je zelfs 120 dagen (4 maanden) gratis gebruik maken van MoneyBird. Daarna kan je zelf besluiten of je een betaald account neemt of teruggaat naar een gratis account. Dus je zit nergens aan vast!!

moneybird woocommerce plugin

Tip: Koppel WooCommerce en Moneybird met de plugin MoneyBird API koppeling voor WooCommerce.

Heb je producten of diensten die je via een WooCommerce-webshop aanbiedt, dan kan het heel handig zijn om Moneybird en WooCommerce te koppelen. Hiermee kan je het facturatieproces volledig automatiseren. Je hoeft niet meer handmatig een factuur aan te maken voor iedere bestelling. Met een speciale plugin wordt het vrij eenvoudig deze koppeling te maken. Betalingen worden automatisch geregistreerd in MoneyBird.

Voor zo’n plugin betaal je eenmalig een gering bedrag en daar heb je levenslang profijt van. Klik hier voor meer informatie over de plugin MoneyBird API koppeling voor WooCommerce.

Ben je nog maar net ingeschreven bij de KvK of wil je binnenkort starten met een eigen bedrijf, dan kan ik je ook het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl aanraden. Starters mogen maar liefst 15 maanden gratis gebruik maken van het programma. Ideaal!!

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen?
Hoi!
Heb je een vraag?