online business starten

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd besteedt aan het volgen van cursussen, trainingen en het lezen van boeken. Ruim 15 jaar heb ik op-maat-gemaakte groepsuitjes ontwikkeld. Door Corona stond dat helaas op een heel laag pitje. Aangezien ik niet iemand ben die duimen gaat zitten draaien, heb ik besloten om mijn kennis uit te breiden. 

Zo heb ik een training bij PinCreative over Pinterestmarketing gevolgd. Bij IMU heb ik een aantal cursussen over SEO (zoekmachineoptimalisatie), contentmarketing en conversieoptimalisatie gevolgd. Je kunt de cursussen apart aanschaffen, maar je kunt ook lid worden van IMU Plus. Als lid van ‘IMU Plus‘  krijg je direct toegang tot alle online marketing cursussen + opnames van alle IMU Events + toegang tot hun community met 1.200+ Nederlandse ondernemers. Ik heb zelf voor het lidmaatschap gekozen, zodat ik goed op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen.

Daarnaast heb ik een lidmaatschap bij Soofos, hier volg ik ook regelmatig interessante cursussen. Op elk gebied hebben ze wel een goede cursus, zoals online marketing, emailmarketing, webdesign, persoonlijke ontwikkeling, ondernemen, boekhouding, etc. 

Daarnaast lees ik graag boeken over online marketing, affiliate marketing, social media, bloggen, facebookmarketing, instagram, persoonlijke ontwikkeling, linkedIn, etc. Op de website van Managementboek hebben ze een groot aanbod van boeken. Ik bestel hier dan ook regelmatig boeken, zoals het boek Handboek Online Marketing van Patrick Petersen. Het is een praktisch boek met ontzettend veel informatie over alle aspecten van internetmarketing, met 3500 bijlagen met interessante filmpjes. Ik heb hier heel veel van geleerd. Ik kan dat boek van harte aanbevelen.

Omdat ik de afgelopen tijd heel veel heb geleerd, was ik aanvankelijk van plan om al deze kennis te bundelen in een uitgebreide training. 

Het opzetten van een goede training kost echter ontzettend veel tijd en er zijn tegenwoordig al zoveel goede trainingen. Dus ik heb een lijstje gemaakt met goede trainingen voor het opzetten van een online business:

 

Chat openen
1
Hoi, heb je vragen?
Hoi!
Heb je een vraag?